Συνέντευξη Τύπου στο θέατρο «Εμπρός» έδωσαν οι γονείς του Νίκου Ρωμανού και του Γιάννη Μιχαηλίδη που βρίσκεται επίσης σε απεργία πείνας.
Στις 6 το απόγευμα έχουν προγραμματιστεί σειρά συγκεντρώσεων και πορειών αλληλεγγύης στον Ν. Ρωμανό, τόσο στην Αθήνα (Μοναστηράκι), όσο και σε άλλες μεγάλες πόλεις. Οι δράσεις αλληλεγγύης θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες.
Σε απεργία πείνας, μετά τον Γ. Μιχαηλίδη, έχουν κατέβει από χθες σε ένδειξη συμπαράστασης οι συγκρατούμενοι του Ν. Ρωμανού, Χρ. Πολίτης και Ανδρ. Μπουρζούκος.
«Βρίσκομαι εδώ ως δάσκαλος εκπροσωπώντας τα σχολεία των φυλακών. Θεωρούμε πως αυτό που συμβαίνει είναι ανεπίτρεπτο. Φέτος είμαστε στο 15ο έτος λειτουργίας μας. Προσπαθήσαμε και προσπαθούμε να δώσουμε ελπίδα» ανέφερε ο διευθυντής του σχολείου των φυλακών Αυλώνας, Πέτρος Δαμιανός.
«Ο Νίκος ήταν ένας διαφορετικός μαθητής. Το δεύτερο θύμα της επίθεσης εκείνης της νύχτας. Το πρώτο θύμα το χάσαμε. Ένα παιδί που μεγάλωσε σε δύσκολες συνθήκες έγινε δυνατός και μας δείχνει τον δρόμο. Εμείς οι δάσκαλοι λέμε ότι χρειαζόμαστε τέτοιους μαθητές για να μας δείξουν τον δρόμο. Τους θέλουμε για να ζήσουμε», πρόσθεσε.
Η εγκληματολόγος Αναστασία Τσουκαλά αναφέρθηκε εκτενώς στην πρόταση Αθανασίου, να παρακολουθήσει ο Νίκος Ρωμανός τα μαθήματα μέσω διαδικτύου
«Το κράτος έδειξε ισχύ με την δήλωση Αθανασίου, Πως "δεν υποχωρεί". Έκανε το παιχνίδι εξουσίας εις βάρος κάποιων πολιτών», ανέφερε.
«Έκαναν επίδειξη δύναμης. Περίμενε ο υπουργός να δει την αλληλεγγύη των ανθρώπων, πέρα από βουλευτές και από γιατρούς συλλογικότητες και τα λοιπά. Μετά έβγαλε την ανακοίνωση. Όσο χρόνο περίμενε διακινδύνευε την υγεία του Ρωμανού και των άλλων απεργών.
Απαξιώνει την υγεία αυτών των ανθρώπων και προτείνει εκπαίδευση εξ αποστάσεως. Η λύση που προτείνει είναι κατ’ επίφαση σύννομη. Πρόκειται για νομικό τερτίπι. Η Παιδεία και η μόρφωση δεν είναι τα στεγνά πράγματα. Δεν είναι κονσέρβες.
«Οι κρατούμενοι δικαιούνται διάφορες άδειες. Έχουν σκοπό να μην γίνουν αγρίμια οι κρατούμενοι, γιατί απώτερος σκοπός τους είναι η επανένταξη. Δεν μπορεί να επανενταχθεί στην κοινωνία.
Απευθύνεται σε έναν άνθρωπο ο οποίος δεν έχει καταδικαστεί ισόβια. Αυτός ο άνθρωπος μπορεί να είναι ελεύθερος σε λίγα χρόνια άλλα να έχει διαγραφεί από την Σχολή του. Στερώντας την ουσία των εκπαιδευτικών αδειών, αυτό που κάνει είναι να μεταφέρει την λογική των φυλακών τύπου Γ ακόμη και στις φυλακές τύπου Β.»
Από ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου