Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Οι Simpsons του aleXsandro Palombo κόντρα σε ρατσισμό και αστυνομική βία

O aleXsandro Palombo πήρε και πάλι το πενάκι του και "κέντησε" εναντίον της ρατσιστικής και αστυνομικής βίας που πλήττει τους τελευταίους μήνες την Αμερική
Ο εικονογράφος aleXsandro Palombo με τον οποίο είχαμε μιλήσει πριν λίγο καιρό έδωσε στη δημοσιότητα μια νέα σειρά σκίτσων που καταγγέλλουν την ρατσιστική και αστυνομική βία στις ΗΠΑ και όλο τον πλανήτη.
Τα σχέδια του καλλιτέχνη και ακτιβιστή αφιερώνονται στη μνήμη των Eric Garner, Tamir Rice, Taryvon Martin, Michael Brown και όλων των θυμάτων καταστολής.
Πρωταγωνιστούν οι Homer και Marge Simpson, ο Bart Simpson, ο Clancy Winchester και ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Bill de Blasio αλλά και ο Kent Brockman.
Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία έκθεση της Επιτροπής του ΟΗΕ, που αποτελεί και την πρώτη έκθεση για τις ΗΠΑ από το 2006, δημοσιεύεται λίγες ημέρες μετά την απόφαση του δικαστηρίου να απαλλάξει από τις κατηγορίες τον αστυνομικό Ντάρεν Ουίλσον, ο οποίος σκότωσε τον περασμένο Αύγουστο, τον άοπλο Μάικλ Μπράουν, αλλά και τη δολοφονία ενός 12χρονου αγοριού στο Κλίβελαντ στο Οχάιο επίσης από αστυνομικούς.
Πριν λίγες μέρες άλλωστε, αστυνομικός που στραγγάλισε μέχρι θανάτου τον αφροαμερικανό Έρικ Γκάρνερ, επειδή πουλούσε παράνομα τσιγάρα, αθωώθηκε με τυπικές διαδικασίες.
Η αμερικανική αντιπροσωπεία ανέφερε ότι από το 2009 έχουν ξεκινήσει περισσότερες από 20 έρευνες για τη συστηματική χρήση αστυνομικής βίας και περισσότεροι από 330 αστυνομικοί έχουν προσαχθεί στη δικαιοσύνη με την κατηγορία της χρήσης υπερβολικής βίας.
Την Κυριακή, οι δρόμοι της Νέας Υόρκης πλημμύρισαν από χιλιάδες ανθρώπους που έχοντας τα χέρια τους υψωμένα, ζητούσαν ένα μόνο πράγμα.
Να απονεμηθεί δικαιοσύνη, μετά από τους θανάτους μαύρων πολιτών από πυρά λευκών αστυνομικών.
Στη διαδήλωση στην Ουάσιγκτον βρέθηκαν και οι συγγενείς του Μάικλ Μπράουν, του Ερικ Γκάρνερ και του Ταμίρ Ράις.
Ο Γκάρνερ είναι ο άνδρας που φώναζε "δεν μπορώ να αναπνεύσω" αλλά οι αστυνομικοί δεν χαλάρωναν τη λαβή τους γύρω από το λαιμό του με αποτέλεσμα να πεθάνει.
Ο 12χρονος Αφροαμερικανός Ταμίρ Ράις έπεσε νεκρός από σφαίρα αστυνομικών επειδή κρατούσε ένα ψεύτικο όπλο.
Το 86% των ατόμων που σταματά η αστυνομία καθημερινά είναι Αφροαμερικανοί, όπως και το 95% όσων συλλαμβάνονται. Η ιστορία αυτή είναι γνώριμη για τους Αμερικανούς και σε άλλα σημεία της χώρας. Τα περιστατικά βίας εναντίον Αφροαμερικανών έχουν αυξηθεί ανησυχητικά το τελευταίο διάστημα με αρκετά θύματα.
Το ίδρυμα Malcolm Grassroot Movement αποκάλυψε πρόσφατα ότι σε ολόκληρη την Αμερική οι δυνάμεις ασφαλείας και οι ιδιωτικοί φρουροί σκοτώνουν έναν Αφροαμερικανό κάθε 28 ώρες, και στις περισσότερες περιπτώσεις πρόκειται για άοπλους πολίτες.
Έρευνα του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ έδειξε δε ότι οι λευκοί στις ΗΠΑ ουσιαστικά μαθαίνουν από μικρή ηλικία να θεωρούν τους ανθρώπους με σκούρα επιδερμίδα επιρρεπείς στα εγκλήματα και να αποφαίνονται εναντίον τους όταν καλούνται να αποφασίσουν σχετικά σε μια νομική διαδικασία.

Τα σκίτσα του aleXsandro Palombo για το "I CAN'T BREATHE":

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ευχαριστούμε πολύ τον aleXsandro Palombo για την παραχώρηση της άδειας να χρησιμοποιήσουμε τα έργα του.


Απο το news247.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου