Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης ζητούν οι Ιρλανδοί βουλευτές



Να αναγνωρίσει επίσημα το κράτος της Παλαιστίνης στη βάση των συνόρων του 1967, με την Ανατολική Ιερουσαλήμ πρωτεύουσά του, κάλεσαν την κυβέρνησή τους οι Ιρλανδοί βουλευτές, μετά από συμβολική ψηφοφορία που διεξήχθη αργά χθες βράδυ.

Υπενθυμίζεται ότι υπέρ της αναγνώρισης του κράτους της Παλαιστίνης έχουν ψηφίσει επίσης τα κοινοβούλια της Γαλλίας, της Βρετανίας και της Ισπανίας, εκφράζοντας το αίσθημα της απογοήτευσής τους απέναντι στο Ισραήλ και στο τέλμα που έχει οδηγηθεί η ειρηνευτική διαδικασία.

Η ψηφοφορία στη Ιρλανδία επί της πρότασης που κατέθεσε το αντιπολιτευόμενο κόμμα Σιν Φέιν και έλαβε την υποστήριξη όλων των κομμάτων του κοινοβουλίου,  συμπεριλαμβανομένων αυτών της κυβερνητικής συμμαχίας, έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα.

Η αναγνώριση «θα ήταν μια θετική συμβολή στη διασφάλιση μιας λύσης ύστερα από διαπραγμάτευση μεταξύ των δύο χωρών στην ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση» διευκρινίζει η πρόταση.

Τον Οκτώβριο η Σουηδία ήταν η πρώτη χώρα της δυτικής Ευρώπης που αναγνώρισε το κράτος της Παλαιστίνης. Σύμφωνα με την Παλαιστινιακή Αρχή, περί τις 135 χώρες έχουν αναγνωρίσει επί του παρόντος το κράτος της Παλαιστίνης.
Απο το tvxs.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου