Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΚΡΙΣΙΜΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 31ΧΡΟΝΟΥ ΔΙΑΔΗΛΩΤΗ


Εξαιρετικά κρίσιμη παραμένει η κατάσταση του 30χρονου Ιωάννη Καυκά, του διαδηλωτή που τραυματίστηκε σοβαρά χθες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας.
Ο νεαρός, που είναι φοιτητής φωτογραφίας, τραυματίστηκε στη διαδήλωση των συνδικάτων στην οδό Σταδίου. Μετά από τηλεφώνημα του αδερφού του, μεταφέρθηκε στις 14.45 με ασθενοφόρο στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας όπου υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση.
Σε ιατρικό ανακοινωθέν που έβγαλαν οι θεράποντες ιατροί, δήλωσαν ότι ο ασθενής έχει τουλάχιστον δύο εξωτερικά τραύματα και εσωτερικά αιματώματα στο κεφάλι, τα οποία προκλήθηκαν από αμβλύ όργανο, σημειώνοντας ότι μπορούν να αποβούν μοιραία.
Ο τραυματίας νοσηλεύεται διασωληνωμένος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και σύμφωνα με τους γιατρούς τα επόμενα 24ωρα θεωρούνται κρίσιμα, αν και η κατάσταση της υγείας του δείχνει να σταθεροποιείται.

Και δεύτερος σοβαρά τραυματισμένος

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός ένας ακόμα διαδηλωτής, 29 ετών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός τραυματίστηκε όταν σε επίθεση της Αστυνομίας έτρεξε να γλιτώσει, με αποτέλεσμα να πέσει και να χτυπήσει κατά πάσα πιθανότητα σε αιχμηρό αντικείμενο.
Ο 29χρονος έπαθε εσωτερική αιμοραγία και ρήξη σπλίνας. Υπεβλίθει σε χειρουργική επέμβαση και σύμφωνα με τους γιατρούς η κατάσταση του είναι σοβαρή.
Που στρέφονται οι έρευνες
Μέχρι στιγμής κανείς δεν γνωρίζει τον τρόπο με τον οποίο τραυματίστηκε ο άτυχος διαδηλωτής. Εισαγγελέας διερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό.
Μετά από εντολή του, η Αστυνομία θα εξετάσει τα πλάνα από τις κάμερες ασφαλείας των καταστημάτων και κάμερες ρύθμισης της κυκλοφορίας της Τροχαίας, προκειμένου να βγουν συμπεράσματα για τον τρόπο τραυματισμού. Ερευνάται και το ενδεχόμενο ευθύνης αστυνομικών.
Σύμφωνα με μαρτυρίες διαδηλωτών, αστυνομικοί τους χτυπούσαν με ανάποδα τα γκλοπ, καθώς και με ατομικούς πυροσβεστήρες. Για κατάθεση έχουν κληθεί δύο άνδρες των ΜΑΤ,  οι οποίοι στα χθεσινά επεισόδια διέθεταν πυροσβεστηρα. Σημειώνεται ότι σε κάθε διμοιρία μόνο δύο άνδρες φέρουν πυροσβεστήρες.

Προπηλάκισαν αστυνομικούς στο νοσοκομειο

Αξίζει να σημειωθεί ότι αμέσως μόλις έγινε γνωστός ο τραυματισμός του διαδηλωτή, σύμφωνα με πληροφορίες, Ταξίαρχος της ΕΛΑΣ μαζί με δύο αξιωματούχους μετέβη στο νοσοκομείο προκειμένου να πάρει κατάθεση, χωρίς όμως να γνωρίζει την κατάσταση της υγείας του νεαρού. Εκεί δέχθηκαν προπηλακισμούς από συγκεντρωμένους.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου