Τρίτη 3 Μαΐου 2011

ΣΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΚΑΙΝΕ ΤΑ ΤΡΕΝΑ ΠΟΥ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ



Μπουένος Αϊρες 

Τρία τρένα έκαψαν επιβάτες στην Αργεντινή, εξοργισμένοι από τις καθυστερήσεις στα δρομολόγια. Πυροσβέστες και αστυνομικοί ανέλαβαν να αποκαταστήσουν την τάξη σε τρεις πολυσύχναστους σιδηροδρομικούς σταθμούς κοντά στην πρωτεύουσα, Μπουένος Αϊρες. Τουλάχιστον οκτώ βαγόνια κάηκαν.

Σε ένα από αυτά, οι οργισμένοι επιβάτες κατέβασαν τον οδηγό και τον ελεγκτή προτού βάλουν φωτιά. Τρία άτομα συνελήφθησαν.

Το πρόβλημα άρχισε χθες Δευτέρα στον σταθμό Χαέντο, την ώρα που οι κάτοικοι των προαστίων ξεκινούσαν για να πάνε στις δουλειές τους στο κέντρο της πρωτεύουσας. Ενα τρένο που εκτροχιάστηκε προκάλεσε πολλές καθυστερήσεις κατά μήκος μιας πολυσύχναστης σιδηροδρομικής γραμμής.

Οι ταραχές εξαπλώθηκαν στους γειτονικούς σταθμούς Ράμος Μαχία και Σιουδαδέλα. Σε έναν από αυτούς, το πλήθος λεηλάτησε τα γραφεία έκδοσης εισιτηρίων και τα μηχανήματα για την αυτόματη πώλησή τους. Οι πυροσβέστες κατήγγειλαν ότι οι θυμωμένοι επιβάτες προσπαθούσαν να τους εμποδίσουν από το να κατασβέσουν τις πυρκαγιές πετώντας τους πέτρες.

Η εταιρεία Trenes de Buenos Aires, που είναι υπεύθυνη για την λειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου της πρωτεύουσας, εξέφρασε την υποψία ότι οι ταραχές αποτελούν μέρος σχεδίου για βιομηχανικό σαμποτάζ εναντίον της. «Είναι εντυπωσιακό ότι οι πυρκαγιές ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα», δήλωσε εκπρόσωπός της. «Το γεγονός ότι οι κάμερες ασφαλείας καταστράφηκαν και στους τρεις σταθμούς μας κάνει να πιστέψουμε ότι ήταν κάτι οργανωμένο και εσκεμμένο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου