Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΕΔΑ

Χιλιάδες πολιτών συγκεντρώθηκαν ειρηνικά χθες σε δεκάδες πλατείες της Ελλάδας, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους κατά της οικονομικής κρίσης, της ανεργίας, των πολιτικών και της διαφθοράς, μετά το κάλεσμα που ξεκίνησε μέσω διαδικτύου, στο πρότυπο των διαδηλώσεων του κινήματος 15Μ της Ισπανίας. Οι διαδηλωτές ανανέωσαν το κάλεσμά τους για σήμερα - και κάθε μέρα - στις πλατείες, στις 18.00...
Νέοι, μεσήλικες αλλά και ηλικιωμένοι άνθρωποι, ακόμα και οικογένειες με τα παιδιά τους, ή νέα ζευγάρια βγήκαν στις πλατείες όλης χώρας χθες σε μια πρωτοφανή – για τον ειρηνικό και χωρίς κομματικό χαρακτήρα – κινητοποίηση σε όλη την Ελλάδα.
Εκατοντάδες πολίτες παρέμεναν συγκεντρωμένοι μέχρι τα ξημερώματα στην κεντρική πλατεία της Αθήνας, ενώ όσοι αποχώρησαν ανανέωσαν το ραντεβού τους για σήμερα, Πέμπτη, ξανά στις 18.00 το απόγευμα – για την ακρίβεια, πλέον οι διοργανωτές καλούν στην πλατεία Συντάγματος καθημερινά την ίδια ώρα.

Αθήνα


Μεταξύ 25.000 και 40.000 πολίτες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Τύπου, συγκεντρώθηκαν χθες από νωρίς το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος της πρωτεύουσας, μπροστά από το Κοινοβούλιο. Η προσέλευση του κόσμου δεν σταμάτησε μέχρι αργά το βράδυ, παρά το γεγονός ότι σημειώθηκαν σοβαρά προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες, με τα περισσότερα κινητά να μην έχουν σήμα.

Θεσσαλονίκη


Ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο Λευκό Πύργο πραγματοποίησαν από τις 18.00 το απόγευμα οι «Αγανακτισμένοι στο Λευκό Πύργο». Όπως και στην Αθήνα, οι διοργανωτές είχαν επισημάνει επανειλημμένα ότι η κινητοποίηση θα είναι ειρηνική, χωρίς πανό και πλακάτ που να υποδηλώνουν κάποια οργανωμένη συλλογική ταυτότητα και οποιοδήποτε διακριτικό και προειδοποίησαν ότι δε θα δεχτούν «κομματικές συμμετοχές και παρεμβάσεις».

Τέτοιου είδους εκδηλώσεις έγιναν και σε άλλες πολεις της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου