Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ


Ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, νούμερο ένα καταζητούμενος σε όλο τον κόσμο και φερόμενος ως ο ιθύνων νους των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις Η.Π.Α., Οσάμα μπιν Λάντεν, είναι νεκρός.

Την είδηση επιβεβαίωσε σε δημόσιο διάγγελμά του προς τον αμερικανικό λαό ο πρόεδρος των Η.Π.Α., Μπαράκ Ομπάμα. Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι ο Οσάμα μπιν Λάντεν έπεσε νεκρός κατά τη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης «υπό την ηγεσία» των Η.Π.Α. στο έδαφος του Πακιστάν, τονίζοντας ότι το πτώμα του βρίσκεται στα χέρια των αμερικανικών δυνάμεων που επιχειρούν στα σύνορα Πακιστάν-Αφγανιστάν, στο πλαίσιο του πολέμου κατά της διεθνούς τρομοκρατίας.

Πακιστανικά τηλεοπτικά δίκτυα προβάλλουν εικόνες του παραμορφωμένου προσώπου του Οσάμα μπιν Λάντεν, χωρίς να είναι σε θέση να πιστοποιήσουν την αυθεντικότητά τους.

«Η φωτογραφία του πτώματος του Οσάμα μπιν Λάντεν δόθηκε στη δημοσιότητα. Δεν έχει πιστοποιηθεί η αυθεντικότητά της» δήλωσε ο παρουσιαστής του τηλεοπτικού δικτύου Geo TV, του μεγαλύτερου πακιστανικού ενημερωτικού τηλεοπτικού δικτύου.



Αυτή είναι η φωτογραφία, που δημοσίευσε το πακιστανικό τηλεοπτικό δίκτυο Geo TV, στην οποία απεικονίζεται νεκρός ο Οσάμα μπιν Λάντεν. Σημειώνεται ότι η εικόνα ανέβηκε και στον ιστότοπο του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου Sky News, το οποίο λίγη ώρα αργότερα την απέσυρε.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το πρόσωπο του Οσάμα μπιν Λάντεν είναι απολύτως αναγνωρίσιμο. Στις φωτογραφίες φαίνονται κοντά μαλλιά, τραύμα στο αριστερό μάτι και στο μέτωπο. Τα μάγουλα καλύπτονται από πυκνή γενειάδα.

Τα πακιστανικά τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν επίσης εικόνες ενός φλεγόμενου κτηρίου, που παρουσιάζεται ως η κατοικία που στέγαζε τον ηγέτη της Αλ Κάιντα.

Οι Η.Π.Α. πραγματοποιούν τεστ DNA στο πτώμα του Οσάμα μπιν Λάντεν και χρησιμοποιούν τεχνικές αναγνώρισης των χαρακτηριστικών του προσώπου.

Σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο, τα αποτελέσματα των τεστ θα ανακοινωθούν σε λίγες ημέρες.
Ο Μπιν Λάντεν αναγνωρίσθηκε από την ομάδα κρούσης που πραγματοποίησε την επιχείρηση, αντιστάθηκε κατά την ανταλλαγή πυρών και πυροβολήθηκε στο κεφάλι, δήλωσε ο μη κατονομαζόμενος Αμερικανός αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου