Δευτέρα, 16 Μαΐου 2011

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΓΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΩ


Σήμερα, όπως αναφέρει το adespoto.gr, αναμένεται να εκδικαστεί η υπόθεση των αστυνομικών του Α.Τ. της Κω, οι οποίοι το 2007 σκότωσαν μια γάτα, την οποία χρησιμοποίησαν ως ζωντανό στόχο, προκειμένου να «εκπαιδευτούν» οι ίδιοι στη σκοποβολή!

Η δολοφονία του ζώου έγινε τον Απρίλιο του 2007, τις «άγιες» μέρες του Πάσχα. Οι δράστες δολοφόνοι - αστυνομικοί μηνύθηκαν με την κατηγορία της ζωοκτονίας από την Οικολογική και Ζωοφιλική Ένωση Κω, που δραστηριοποιείται στο νησί, και φέρνει στην επιφάνεια και στη δημοσιότητα πολλά από τα «κακώς κείμενα» που συμβαίνουν εκεί, τα οποία πολλοί προσπαθούν να κρύψουν.

Όπως αναφέρει το aegeanews.gr, τα «παλικάρια» της ΕΛ.ΑΣ. σκότωσαν τη γάτα (που άφησε ορφανά τέσσερα γατάκια), έξω από το Αστυνομικό Τμήμα μάλιστα, εν ώρα υπηρεσίας!

Κατόπιν της καταγγελίας που έκαναν τα μέλη της Οικολογικής και Ζωοφιλικής Ένωσης Κω, διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση.

Αρνητική εντύπωση είχαν προκαλέσει η συμπαράσταση και η αλληλεγγύη που επέδειξαν οι αστυνομικοί συνάδελφοί τους, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστήριο, όταν ορίστηκε η αρχική δικάσιμος, προκειμένου να τους στηρίξουν.

Δικαίως οι φιλόζωοι επισημαίνουν ότι, όταν καλούν αστυνομικούς, για να καταγγείλουν κακοποιήσεις ζώων, η πρώτη δικαιολογία που επικαλούνται είναι ότι δεν έχουν διαθέσιμα περιπολικά!

Ο λύκος, δηλαδή, φυλάει τα πρόβατα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου