Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΑΝΟΙΚΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΛΩΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ


Ταμείο ενός δις δολαρίων θα δημιουργηθεί για την ανοικοδόμηση της Λωρίδας της Γάζας μετά τη συμφωνία της παλαιστινιακής συμφιλίωσης, ανακοίνωσε χθες ο Μοχάμαντ Μουστάφα, οικονομικός σύμβουλος του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.

«Τις προσεχείς εβδομάδες θα έχουμε επαφές με επιχειρηματίες του ιδιωτικού τομέα για τη δημιουργία ταμείου ενός δις δολαρίων το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για επενδύσεις στη Λωρίδα της Γάζας», επεσήμανε αρχικά.

«Εμείς θα συνδράμουμε με 200 εκατ. δολάρια και θέλουμε να προσελκύσουμε Παλαιστίνιους, Άραβες και ξένους επενδυτές για το υπόλοιπο ποσό. Επιδίωξή μας είναι να οικοδομήσουμε την οικονομία της Γάζας στο πρότυπο της οικονομίας του μελλοντικού κράτους, στη βάση της αυτάρκειας, με την κατασκευή ενός αεροδρομίου (αυτό της Ράφας δεν λειτουργεί από το 2001), ενός λιμανιού, εργοστασίων αφαλάτωσης καθώς και την ανάπτυξη δικτύου ηλεκτροδότησης, σε συνεργασία μεταξύ του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του Επενδυτικού Ταμείου για την Παλαιστίνη κατά την πρώτη του επίσκεψη στη Γάζα, μετά την ανάληψη του ελέγχου του εδάφους αυτού από την ισλαμιστική Χαμάς πριν από τέσσερα χρόνια.

Ο Μοχάμαντ Μουστάφα, θεωρείται ένας από τους επικρατέστερους υποψήφιους για τη θέση του πρωθυπουργού στην κυβέρνηση ανεξάρτητων προσωπικοτήτων που θα σχηματιστεί, όπως προβλέπει η συμφωνία συμφιλίωσης.

Από Zoygla.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου