Κυριακή 29 Μαΐου 2011

ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΓΡ. ΛΑΜΠΡΑΚΗ


Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, πραγματοποιήθηκε σήμερα η 28η πορεία ειρήνης, στη μνήμη του αγωνιστή Γρηγόρη Λαμπράκη, με τη διαδρομή Τρίπολη - Κερασίτσα. Την πορεία διοργάνωσε το παράρτημα Αρκαδίας της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη, μαζί με τις Επιτροπές Ειρήνης Πελοποννήσου.

Αρχικά, έγινε συγκέντρωση και κεντρική ομιλία στην πλατεία Αγίου Βασιλείου στην Τρίπολη και στη συνέχεια ξεκίνησε η πορεία Τρίπολη- Κερασίτσα.

Το μεσημέρι, έγινε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη στην Κερασίτσα και οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με μουσική εκδήλωση - συναυλία που έγινε σε στεγασμένο χώρο, στην παλαιά Επισκοπή Τεγέας.

Η ΕΕΔΥΕ και τα Παραρτήματα της Πελοποννήσου κάλεσαν τον λαό «να βάλει φραγμό στο νέο έγκλημα στη Λιβύη» και ζήτησαν να πάψει η Ελλάδα να στηρίζει και να συμμετέχει σε αυτό τον πόλεμο.

Ζήτησαν, επίσης, από τους πολίτες «να δυναμώσουν τον αγώνα ενάντια στα μονοπώλια, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, στη σφαγή των λαών, τους υπέρογκους εξοπλισμούς» και απαίτησαν «έξοδο της χώρας από το ΝΑΤΟ και το κλείσιμο των ξένων βάσεων», καθώς και «επιστροφή όλων των Ελλήνων στρατιωτών, από τις αποστολές του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.».

Από Zoygla.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου