Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ "ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ"



Μία από τις πιο μεγαλειώδεις διαδηλώσεις των τελευταίων ετών πραγματοποιήθηκε στην καρδιά της Αθήνας, στην πλατεία Συντάγματος.

Ένα πολύχρωμο πλήθος όλων των ηλικιών που βρισκόταν στο Σύνταγμα ξεπέρασε το ύψος της Βουκουρεστίου, στην Πανεπιστημίου και τη Σταδίου, γέμισε και τη Φιλελλήνων, ενώ το Μετρό έφτανε μέχρι τον σταθμό του Ευαγγελισμού.

Η πρόσβαση στο κέντρο ήταν αδύνατη. Μια ειρηνική λαοθάλασσα, χωρίς επεισόδια, διαμαρτυρήθηκε κατά των μέτρων λιτότητας και της ανεργίας, που μαστίζουν όλη την Ευρώπη.

Περισσότεροι από 80.000 Έλληνες πολίτες, ανταποκρινόμενοι στο πανευρωπαϊκό κάλεσμα, πλημμύρισαν την πλατεία Συντάγματος, ενώ χιλιάδες είναι οι πολίτες που διαδηλώνουν σε πλατείες πολλών ελληνικών πόλεων. Παράλληλα, εκατομμύρια πολίτες της Γηραιάς Ηπείρου βροντοφωνάζουν ένα ηχηρό «όχι» στα οικονομικά μέτρα κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων που διοργανώθηκαν μέσω του Facebook σε πλατείες 26 ευρωπαϊκών χωρών, μεταξύ αυτών της Ισπανίας, Ουγγαρίας, Ιταλίας, Πορτογαλίας, Ιταλίας, Βρετανίας, Ιρλανδίας. Σήμερα, χιλιάδες Έλληνες, οι οποίοι διαδηλώνουν για 5η ημέρα, ενώνουν τη «φωνή» τους με όλους τους κατοίκους της Γηραιάς Ηπείρου.


Μ’ έναν τρόπο πρωτόγνωρο, οι διαδηλώσεις οργανώνονται μέσω Facebook, ονομάζονται «Ευρωπαϊκή Επανάσταση» και πραγματοποιούνται κατά των μέτρων λιτότητας, την ανεργία και τη συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους που πλήττουν όλη την Ευρώπη.

1 σχόλιο:

  1. Νέο ραντεβού για τις 6 το απόγευμα της Δευτέρας έχουν δώσει οι «Αγανακτισμένοι» πολίτες, μετά την πρωτοφανή σε όγκο συγκέντρωση, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής κινητοποίησης την Κυριακή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή