Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Αντιφασιστική κινητοποίηση στην Πρέβεζα

Οργανωμένη «περιοδεία εγκαινίων γραφείων» φαίνεται πως επιχειρεί η Χρυσή Αυγή, που μετά την Κέρκυρα την Παρασκευή, στέλνει κλιμάκιο βουλευτών το Σάββατο στην Πρέβεζα. «Υποδοχή» με αντιφασιστικό συλλαλητήριο, ετοιμάζουν φορείς της περιοχής.

Τη συνδρομή αστυνομικών δυνάμεων από άλλες περιοχές αναμένεται να ζητήσει η αστυνομία, προσπαθώντας να εξασφαλίσει ότι δεν θα σημειωθούν επεισόδια το Σάββατο στην Πρέβεζα, λόγω της παράλληλης διοργάνωσης αντιφασιστικού συλλαλητηρίου, με εγκαίνια γραφείων της Χρυσής Αυγής.
Σε ανακοίνωση της Αντιφασιστικής Συνέλευσης Πρέβεζας τονίζεται ότι ο αντιφασισμός είναι καθήκον και η τοπική κοινωνία δεν θα πρέπει να επιτρέψει την λειτουργία των γραφείων που θα αποτελέσουν κέντρο στρατολόγησης και ορμητήριο των εγκληματιών.
Η αντιφασιστική συγκέντρωση θα γίνει στις 5μμ στο χώρο της Λαϊκής Αγοράς Πρέβεζας, ενώ τα εγκαίνια έχουν ανακοινωθεί για τις 6μμ. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση θα παραστούν οι βουλευτές Ηλίας Παναγιώταρος, Ηλίας Κασιδιάρης, Μιχάλης Αρβανίτης, Αρτέμης Ματθαιόπουλος και Δημήτρης Κουκούτσης.

To KKE σε ανακοίνωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: "Η Χρυσή Αυγή αποθρασύνεται από την πολύμορφη στήριξη που της παρέχουν το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και τα μεγαλοσυμφέροντα, που τη γέννησαν και τη θρέφουν, για να επιτίθεται σε όσους παλεύουν, σηκώνουν κεφάλι. Πρόκειται για μαφιόζικη, εγκληματική οργάνωση δολοφόνων νεοναζί και ως τέτοιοι φασίστες, νεοναζί εγκληματίες πρέπει να αντιμετωπιστούν από όλους μας.

Ο λαός και η νεολαία έχουν τη δύναμη να σταματήσουν τη δολοφονική δράση των ναζιστών. Τα σωματεία των εργαζομένων, οι μαζικοί φορείς σε πόλεις και ύπαιθρο, οι λαϊκές επιτροπές, μπορούν να απομονώσουν τους θρασύδειλους δολοφόνους της ΧΑ και να προστατεύσουν το λαό από το δηλητήριο και την εγκληματική δράση τους. Να τους πετάξουμε έξω από τις λαϊκές γειτονιές, τα σχολεία, τους χώρους δουλειάς, τους μαζικούς φορείς. Να δυναμώσουμε τη λαϊκή συμμαχία για να μπει τέρμα στη δράση των ναζί και του συστήματος που τους θρέφει».

Σε άλλο σημείο υπογραμίζεται ότι: «Υπάρχει το ποινικό νομικό πλαίσιο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι εγκληματικές ενέργειες της ναζιστικής Χρυσής Αυγής.

Εδώ και καιρό θα έπρεπε να είχαν ληφθεί τέτοια μέτρα. Τα περιστατικά δεν είναι ούτε ένα ούτε δύο. Επιθέσεις σε μετανάστες, επίθεση σε Αιγύπτιους εργάτες, σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, σε μέλη του ΚΚΕ και πολλά άλλα.

Και αντί να διαλευκανθούν αυτές οι υποθέσεις και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι, όλο αυτό το διάστημα ακούμε τις γνωστές θεωρίες των δύο άκρων που προσπαθούσαν να ταυτίσουν τη δράση του λαϊκού κινήματος με την εγκληματική δράση των ναζί. Υπερπροβολή της ΧΑ - που είτε με θετικό, είτε με αρνητικό τρόπο - ουσιαστικά την αθώωναν, νομιμοποιώντας την έτσι στη λαϊκή συνείδηση. Τοποθετήσεις για δήθεν "αντισυστημική" ΧΑ, και άλλα σχετικά. Με αυτή τη στήριξη αποθρασύνονται και απλώνουν το δηλητήριο τους ανά την Ελλάδα όπως και εδώ στην Πρέβεζα".
 
Τη συμμετοχή της ανακοίνωσε στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο του Σαββάτου, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πρέβεζας και με ανακοίνωση υπό τον τίτλο, "Έξω οι φασίστες από την πόλη", αναφέρει τα εξής: "Μετά το επικοινωνιακό κούρεμα της... νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής με συλλήψεις που είναι ενταγμένες σε σχέδιο σουλουπώματος της ακροδεξιάς στη χώρα μας , ερωτηματικά προκαλεί η τελευταία απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου με δύο ψήφους υπέρ και μία κατά να θεωρηθούν «ανεπαρκείς ενδείξεις» τα παρακάτω για σχέση με την εγκληματική οργάνωση ΧΑ : 117 φυλλάδια της ΧΑ πλάι σε ένα οπλοστάσιο με πιστόλια, μαχαίρια τύπου «πεταλούδα», σφαιρίδια , σιδηρογροθιές, σφενδόνες, λάμες και ρόπαλα του μπέϊζ μπόλ . Όλα αυτά ήταν στη κατοχή των δολοφόνων του 26χρονου εργάτη από το Πακιστάν Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα , του Λιακόπουλου Διονυσίου και του Στεργιόπουλου Χρήστου.
Τι άλλο έπρεπε να έχουν άραγε στη κατοχή τους για να κριθούν προφυλακιστέοι και για το αδίκημα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση? Η απόφαση αυτή του Δικαστικού συμβουλίου δίνει θάρρος στους δολοφόνους της ΧΑ να συνεχίσουν να ρίχνουν το δηλητήριο τους στη κοινωνία και να ανοίγουν δολοφονικές φωλιές παντού. Το δηλητήριο τους με το δήθεν πατριωτικό τους προφίλ, εξωραϊσμένο από τα κυρίαρχα ΜΜΕ και με την υποστήριξη των μνημονιακών κυβερνήσεων, έχει αποκαλυφθεί με την προδοτική τους στήριξη στο οικονομικό σκέλος του καταστροφικού Μνημονίου, τη συμφωνία τους με την Ε.Ε, τη συμφωνία τους στο ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας, στο ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας, στις φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών, και την καταψήφιση της πρότασης για σύσταση διερευνητικής επιτροπής της «Λίστας Λαγκάρντ».
Προτείνουν μισθούς πείνας για τους έλληνες εργαζόμενους για να μπορέσουν να «ανταγωνιστούν» του ξένους εργάτες ενώ δεν βγάζουν κουβέντα για τη συσσώρευση πλούτου και την αύξηση της κερδοφορίας μερίδας του ελληνικού κεφαλαίου που βγαίνει κερδισμένο από την καπιταλιστική κρίση. Η ΧΑ πολιτικός απόγονος των δοσίλογων της κατοχής, απόγονοι των δολοφόνων της Παργινόσκαλας, πετάει κάποιες κορώνες περί δοσίλογων για όλους αυτούς που είναι καταδικασμένοι έτσι και αλλιώς στη συνείδηση του ελληνικού λαού, για να αποπροσανατολίσουν και να στρέψουν την οργή του λαού σε λάθος κατεύθυνση.
Οι φασιστικές και ρατσιστικές επιθέσεις τους, σε συνδυασμό με τις απειλές τους, έρχονται να επιβεβαιώσουν τον προδοτικό χαρακτήρα των πολιτικών τους πρακτικών λειτουργώντας διασπαστικά και αποπροσανατολιστικά από την αναγκαία αγωνιστική ενότητα και αλληλεγγύη που χρειάζεται ο λαός απέναντι στη βαρβαρότητα και την εξαθλίωση που επιβάλλει η πολιτική κυβέρνησης-Ε.Ε-ΔΝΤ.
Όλα αυτά σε συνδυασμό με την εναντίωση της Χρυσής Αυγής στους εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες, αποδεικνύουν το ρόλο της σε μαντρόσκυλο του καπιταλιστικού συστήματος απέναντι στους λαϊκούς αγώνες. Μπροστά στο φόβο της λαϊκής οργής, η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιεί τις επιθέσεις της Χρυσής Αυγής ως μέσω εμπέδωσης του φασισμού στην κοινωνική καθημερινότητα, προκειμένου να αναβαθμίζει τον αυταρχισμό και την καταστολή απέναντι στην πολιτική ανυπακοή.
Το εργατικό κίνημα και η νεολαία έχουν κάθε λόγο να συντρίψουν πολιτικά, ιδεολογικά και οργανωτικά τους πολιτικούς κληρονόμους του Χίτλερ με τη μαζική κινηματική δράση. Είναι πλέον γνωστοί οι δεσμοί της οργάνωσης των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάντ Λουκμάν με τον υπόκοσμο και κάθε είδους μηχανισμό που έχει πρόσβαση σε όπλα, από την αστυνομία μέχρι τα κυκλώματα των εφοπλιστών τύπου Πάλλη.
Το εργατικό και λαϊκό κίνημα δεν πρόκειται να πτοηθούν, ούτε να τρομοκρατηθούν. Μαζικά, αποφασιστικά και ενωτικά, στους δρόμους του αγώνα συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα για να τσακίσουμε το φασισμό μέσα στις γειτονιές, τα σχολεία, στους χώρους δουλειάς. Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Πρέβεζας καλεί στην συγκέντρωση που καλεί ο Αντιφασιστικός Συντονισμός της πόλης μας στη Λαϊκή Αγορά το Σαββάτο 28 Δεκέμβρη στις 5μμ ενάντια στο άνοιγμα γραφείων της Χρυσής Αυγής. ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΘΡΕΦΕΙ".

Από το Enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου