Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Συγκεντρώσεις και πορείες στη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου

Πέντε χρόνια συμπληρώνονται την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από αστυνομικό στα Εξάρχεια προκαλώντας οργισμένες διαδηλώσεις αλλά και επεισόδια στην Αθήνα τον Δεκέμβρη του 2008. Μαθητές, φοιτητές, αντιεξουσιαστικές κινήσεις και άλλες οργανώσεις της αριστεράς καλούν σε συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, την Πάτρα και αλλού.

Στις 11 το πρωί της Παρασκευής οργανώνεται στα Προπύλαια μαθητικό συλλαλητήριο προς τη Βουλή και συναυλία ενώ στις 6 το απόγευμα θα ακολουθήσει δεύτερη συγκέντρωση και πορεία.
Στη Θεσσαλονίκη στις 11 το πρωί δίνουν ραντεβού στην Καμάρα οι μαθητές, με κάλεσμα του συντονιστικού συνελεύσεων μαθητών ενώ στις 6 το απόγευμα στο ίδιο σημείο απευθύνουν κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, φοιτητικοί σύλλογοι, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΚΕΕΡΦΑ, και κινήσεις του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.
Στο Βόλο οργανώνεται πορεία στις 5 το απόγευμα από το θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώ ανακοινώσεις - κάλεσμα για συμμετοχή, εξέδωσαν το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα και το Εργατικό Επαναστατικό κόμμα.
Στιγμιότυπο από τις μαθητικές πορείες του 2008, με τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου Στιγμιότυπο από τις μαθητικές πορείες του 2008, με τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου 

  Στην Πάτρα, όπως αναφέρει το patrastimes.gr, αύριο έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις και πορείες, οι οποίες και αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες, τόσο για το πρωί όσο και για το απόγευμα. Επίκεντρο το πρώην Παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών που βρίσκεται στην οδό Κορίνθου.
Στο Αγρίνιο διοργανώνεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Δημάδη από την Πρωτοβουλία Αναρχικών Αγρινίου.
Στην Καρδίτσα διοργανώνεται συγκέντρωση στις 7 μμ στην κεντρική πλατεία από το Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Καρδίτσας ενώ την ίδια ώρα κάλεσμα απευθύνει η Αντιφασιστική Συσπείρωση Άρτας στην κεντρική πλατεία της πόλης.
 
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και ισχυρή αστυνόμευση

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις θα βρίσκονται επί ποδός ενώ αναμένεται να υπάρξουν τροποποιήσεις στα δρομολόγια των λεωφορείων και το απόγευμα της Παρασκευής, αναμένεται να κλείσουν και αρκετοί σταθμοί του μετρό.
Για τη Θεσσαλονίκη ανακοινώθηκαν κυκλοφοριακές παρεμβάσεις και αλλαγές στα δρομολόγια των αστικών συγκοινωνιών. Σύμφωνα με την Τροχαία Θεσσαλονίκης, από τις 10 το πρωί θα υπάρξουν ρυθμίσεις (διακοπές-εκτροπές) της κυκλοφορίας στους δρόμους: Εγνατία, Εθν. Αμύνης, Τσιμισκή, Αγ. Δημητρίου, Πλατεία Δημοκρατίας, Πλατεία ΧΑΝΘ, Καρόλου Ντηλ, Βασ. Ηρακλείου, Γ΄ Σεπτεμβρίου, Αγγελάκη, Αρμενοπούλου, Γρ. Λαμπράκη, Κ. Καραμανλή και όπου αλλού απαιτηθεί, ανάλογα με τις επικρατούσες κάθε φορά κυκλοφοριακές συνθήκες.
Επιπλέον από τις 5 τα ξημερώματα δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση των αυτοκινήτων στους εξής δρόμους: Εθν. Αμύνης (από Αγ. Δημητρίου μέχρι πλατεία Λευκού Πύργου), Αγ. Δημητρίου (από Εθν. Αμύνης μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου και από Προξένων μέχρι Φ. Δραγούμη), Γ΄ Σεπτεμβρίου (από οδό Αγ. Δημητρίου μέχρι Γρ. Λαμπράκη), Αρμενοπούλου (από Δημ. Γούναρη μέχρι Εθν. Αμύνης), Βασ. Ηρακλείου (από πλατεία Αριστοτέλους μέχρι Καρόλου Ντηλ), Καρόλου Ντηλ (από Τσιμισκή μέχρι Βασ. Ηρακλείου), Γρ. Λαμπράκη (από Εγνατία μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου), Κ. Καραμανλή (από Γ. Σεπτεμβρίου μέχρι Καυτατζόγλου) καθώς και όπου αλλού απαιτηθεί.
Η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων στην οδό Αγγελάκη θα απαγορεύεται από το απόγευμα (5 μ.μ.) της προηγούμενης μέρας. Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Τροχαίας, σε καίρια σημεία θα υπάρχουν τροχονόμοι που θα ρυθμίζουν την κυκλοφορία και θα διευκολύνουν τους οδηγούς.

Newsroom Enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου