Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Ημέρα μνήμης για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο

 




undefinedΗ μνήμη του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου τιμάται την Παρασκευή, που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ πριν από πέντε χρόνια από τον ειδικό φρουρό Επ. Κορκονέα. Μαθητές, φοιτητές, οργανώσεις της αριστεράς και αντιεξουσιαστικές κινήσεις καλούν σε συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, την Πάτρα και αλλού, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ΔΙΑΣ, ΔΕΛΤΑ και ΜΑΤ θα βρίσκονται επί ποδός. Στην Αθήνα μεγάλες συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί στα Προπύλαια, το πρωί και το απόγευμα.
Όπως κάθε χρόνο, στις 11:00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί μαθητικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή, ενώ για τις 18:00 έχει προγραμματιστεί στο ίδιο μέρος συγκέντρωση μνήμης στον Αλέξη Γρηγορόπουλο και πορεία.
Καίρια σημεία, και κυρίως γύρω από τη Βουλή όπου θα καταλήξουν οι πορείες, θα φυλάσσονται από ισχυρές δυνάμεις ΜΑΤ.
Κλειστοί θα είναι οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα», «Πανεπιστήμιο» και «Ευαγγελισμός», με εντολή της ΕΛ.ΑΣ, από τις 10 το πρωί, και μέχρι νεωτέρας.
Τροποποιήσεις αναμένεται να υπάρξουν στα δρομολόγια των λεωφορείων, ενώ το απόγευμα της Παρασκευής, οπότε θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη πορεία προς τη Βουλή, αναμένεται να κλείσουν αρκετοί ακόμη σταθμοί του μετρό.
Επιπλέον από τις 5 τα ξημερώματα δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση των αυτοκινήτων στους εξής δρόμους: Εθν. Αμύνης (από Αγ. Δημητρίου μέχρι πλατεία Λευκού Πύργου), Αγ. Δημητρίου (από Εθν. Αμύνης μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου και από Προξένων μέχρι Φ. Δραγούμη), Γ΄ Σεπτεμβρίου (από οδό Αγ. Δημητρίου μέχρι Γρ. Λαμπράκη), Αρμενοπούλου (από Δημ. Γούναρη μέχρι Εθν. Αμύνης), Βασ. Ηρακλείου (από πλατεία Αριστοτέλους μέχρι Καρόλου Ντηλ), Καρόλου Ντηλ (από Τσιμισκή μέχρι Βασ. Ηρακλείου), Γρ. Λαμπράκη (από Εγνατία μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου), Κ. Καραμανλή (από Γ. Σεπτεμβρίου μέχρι Καυτατζόγλου) καθώς και όπου αλλού απαιτηθεί.

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί και στη Θεσσαλονίκη, καθώς έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις και πορείες στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Ειδικότερα, στις 11 το πρωί στην Καμάρα θα συγκεντρωθούν οι μαθητές, με κάλεσμα του συντονιστικού συνελεύσεων μαθητών ενώ στις 6 το απόγευμα στο ίδιο σημείο απευθύνουν κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, φοιτητικοί σύλλογοι, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΚΕΕΡΦΑ, και κινήσεις του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Στον Βόλο οργανώνεται πορεία στις 17.00 από το θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στις οποίες καλούν μεταξύ άλλων το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα και το Εργατικό Επαναστατικό κόμμα.

Στην Πάτρα, αύριο έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις και πορείες, το πρωί και το απόγευμα, οι οποίες αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες, Επίκεντρο τους θα είναι το πρώην Παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών στην οδό Κορίνθου.

Στο Αγρίνιο διοργανώνεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 18.00 στην πλατεία Δημάδη από την Πρωτοβουλία Αναρχικών Αγρινίου.

Στην Καρδίτσα οργανώνεται συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία από το Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Καρδίτσας. Την ίδια ώρα  κάλεσμα απευθύνει η Αντιφασιστική Συσπείρωση Άρτας στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Από το tvxs.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου