Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

PowerUp 3.0: τηλεκατευθυνόμενη σαΐτα


Ένα από τα πιο cool gadget που έχουμε δει εδώ και καιρό είναι το PowerUp 3.0. Όλοι μας σαν παιδιά έστω και μια φορά παίξαμε με σαΐτες. Είτε για να ενοχλήσουμε έναν καθηγητή που έγραφε βαρετά πράγματα στον πίνακα είτε για να κερδίσουμε σε κάποιο διαγωνισμό με φίλους για την πιο μεγάλη «πτήση» είτε μόνοι μας προσπαθώντας να κατασκευάσουμε το πιο τέλειο αυτοσχέδιο πτητικό αντικείμενο από μία κόλλα Α4. Η χαρά και η ικανοποίηση που μας έδινε ήταν μεγάλη αλλά κρατούσε μόλις λίγα δευτερόλεπτα.
Ας ξαναγυρίσουμε όμως στο PowerUp 3.0. Το PowerUp 3.0 είναι η κατάληξη ενός project που ξεκίνησε από μια ιδέα του Νεοϋορκέζου Shai Goitein το μακρινό 2008. Τότε του ήρθε η ιδέα να κατασκευάσει την πιο cool σαΐτα ever ικανή να πετάει "μόνη" της για μεγαλύτερη διάρκεια. Πέντε περίπου χρόνια και 58 πρωτότυπα αργότερα γεννήθηκε το PowerUp 3.0.
Το PowerUp 3.0 είναι ένας μικρός ελαφρύς μηχανισμός, που μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε κλασική αυτοσχέδια σαΐτα και να της δώσει την δυνατότητα να πετάξει ελεγχόμενα μέσω τηλεκατεύθυνσης από smartphone μέσω μιας εφαρμογής! Ναι καλά καταλάβατε, προσαρμόζετε το PowerUp 3.0 στο αριστούργημα αεροναυπηγικής σας ανοίγεται το app στο smartphone σας και κατακτάτε τους αιθέρες.
Το project PowerUp 3.0, βοηθήθηκε από το Kickstarter για τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους για την υλοποίησή του, το κοινό ανταποκρίθηκε, συλλέγοντας μέχρι την ώρα που γράφεται το άρθρο πάνω από $195.000 περνώντας το στόχο των $50.000 και είναι έτοιμο για παραγωγή και διάθεση σε τιμή κοντά στα $50.
Η χρήση του φανταστικού αυτού παιχνιδιού-gadget είναι πολύ απλή αφού το μόνο που έχει να κάνεις είναι 4 απλά βήματα: 1. Διπλώνεις την σαΐτα, 2. Προσαρμόζεις το PowerUp 3.0 , 3. Ανοίγεις την εφαρμογή και συνδέεις το smartphone σου με το PowerUp 3.0 και 4. Πετάς!
Στο τεχνικό κομμάτι τώρα το PowerUp 3.0 έχει σώμα από carbon fiber μπαταρία Λιθίου που σου δίνει 10 λεπτά αυτονομία και φορτίζεται μέσω θύρας micro USB, τεχνολογία ασύρματης σύνδεσης Bluetooth Smart χαμηλής ενέργειας και βεληνεκές 55 μέτρα, ενώ θα υπάρχει εφαρμογή συμβατή με iOS και Android smartphones.Μπορείτε να προπαραγγείλετε ή να στηρίξετε και εσείς το project PowerUp 3.0 στο Kickstarter και να μάθετε περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα.

Το κείμενο είναι γραμμένο από την συντακτική ομάδα του hdblog.gr

Το κείμενο είναι γραμμένο από την συντακτική ομάδα του hdblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου